Misslyckad resa...


Idag drog vi iväg till Bergvik jag, Yasmine och Sabina. Det var meningen att det skulle bli en trevlig shopppingrunda och sen en sväng in på IKEA... Men så blev det inte.

Det började med att vi åkte hem till JCs föräldrar och skulle hämta JCs brors bil som vi skulle låna. Då säger Tage helt plötsligt att han skulle åka med och köra oss dit. Vi bara VA?? Vaddå bjuda in sig själv liksom? Vi ville väl inte ha med honom svansandes efter oss. En 70-årig gubbe liksom. Men vad skulle jag säga? Dessutom visste jag redan då att vi skulle känna oss stressade av att han skulle vänta tills vi var klara. Vi ville ju kunna ta det lugnt och kunna åka hem när VI ville... Jävlar vad störande!! Asså vad fan... Varför skulle han hänga med oss och shoppa?? Ah jävligt konstigt asså... Redan då var resan förstörd kändes det som.

När vi kom fram så ville Sabina gå i affärer först, (Tage gick iväg ensam) så vi bestämde att vi skulle turas om att vara med Yasmine (för jag vet hur hon blir i affärer). Så jag gick iväg ensam med Yasmine (hon satt i en sån där bil med vagn som satt ihop), vi hade inte med någon barnvagn. Jag tänkte köpa lite kläder till henne på H&M och tänkte att jag skulle ge det ett försök iaf. Se om det kanske skulle gå att shoppa lite med Yasmine. Men ICKE... Hon ville göra allt annat än att sitta still i bilen och drog ner alla kläder som hon fick tag på med sina små händer. Skrek och hade sig... Paniken kom krypandes och svetten rann...  till slut klarade jag inte av det mer. Jag bara slängde ifrån mig allt jag hade och körde ut ur affären fort som bara den. Usch. Varför kan inte barn tycka att det är roligt när mamma ska handla?? Suck.

Sen kom Sabina och det var min tur att gå i affärer ensam lite. Jag gick in på Gina Tricot men hittade INGENTING... Sen in på H&M igen och provade massa kläder men inget kändes bra på mig. Det tog väl ett tag innan jag var klar. När jag kom ut var dom borta. Jag sa att dom skulle vänta utanför liksom, för jag hade inte med mig mobilen. Då fick jag gå runt och leta som bara den... Till slut hittade jag dom igen och då var dom utanför H&M. Jag märkte på Yasmine att det var något. Hon hade ont. Så jag tittade i blöjan, då var det diarré... Jag frågade Sabina hur länge hon hade gått omkring med bajs i blöjan och varför hon inte hade bytt? Sabina sa: "Jag visste inte att hon hade bajsat... hon satte sig på huk en gång precis när du hade gått iväg. Sen tänkte jag inte mer på det" Ah men tjena... Hon vet väl mycket väl att hon bajsar när hon sitter på huk!! Då hade alltså stackars lilla Yasmine gått omkring med diarré i blöjan jättelänge.
Jag rusade in på toan för att byta, men då var det för sent... Hon var knallröd och det var vätskande blåsor. Hon skrek av smärta när jag skulle torka henne... Det gick inte att torka. Då försökte jag sätta henne i handfatet och skölja bort det, men då gallskrek hon också för att det gjorde så ont. Jag tror att vi var inne på toan i 45 min och kämpade... Utanför hörde jag folk som liksom spydigt undrade varför det tog sån tid. "Näe dom blir väl aldrig klara där inne..." Vad fan!! Dom förstår väl att det är nåt när ett barn gallskriker på en toa!! Till slut fick jag iaf på henne en ny blöja och lite salva, men då hade hon ju så ont att hon inte kunde sitta och jag kunde knappt bära henne.

Jag var så irriterad på Sabina så jag finner inte ord. Jag kan aldrig tro på att hon inte förstod att hon bajsade. Det luktar ju liksom också. Jag tror att hon medvetet sket i att byta blöja och väntade tills jag kom. Fy fan säger jag bara!

Efter det så var vi ju tvugna att åka hem. Stackars Yasmine liksom. Och Tage som hängde efter. IRRITERANDE!!

Ah nu har jag fått skriva av mig lite. Skönt. ARG***

Trött...




Ah fy fan vad trött jag har varit idag. Känns som att jag har varit bakfull hela dagen liksom, fast man inte har druckit...

Idag har jag och Yasmine varit ute nästan hela dagen. Lekt i lekparken, handlat, ätit på restaurang mm.
Jag tänkte prova maten på Iryat's och jag säger bara, dit går jag aldrig igen. Jag köpte en kycklingsallad med extra kött utan sås, och pomme frites med kyckling till Yasmine. Min sallad (om man nu kan kalla det sallad) var pyttelite sallad med några fortfarande frysta äckliga kycklingbitar ovanpå. Ändå betalade jag för extra kyckling. Yasmines mat var väl lite bättre, men hennes pomme frites var helt bruna (antagligen för att dom aldrig byter frityrolja). Kycklingbitarna var riktigt äckliga faktiskt. Oätbara. Varken jag eller Yasmine ville äta dom... Näe aldrig går jag dit och äter igen. Jag hade hört mycket dåligt om stället, men ville prova själv innan jag skaffade mig en uppfattning. Nu har jag det.

Jag funderar allvarligt på att börja med nån metod med Yasmine för att få henne att sova hela natten, och i egen säng. Jag har läst boken Sova Hela Natten Kuren av Anna Wahlgren och funderar på att prova.
Många kritiserar henne men också rosar henne. Jag tror att det kan funka på Yasmine.
Hon vaknar ofta flera ggr varje natt, speciellt timmarna innan jag går och lägger mig. Jag förstår att det måste vara att hon vaknar av att jag inte ligger bredvid henne och känner sig otrygg.
Det är jättejobbigt att inte ens kunna slappna av och ha kvällen för sig själv när hon vaknar hela tiden.
Så jag ska låna boken igen och satsa på det. Det är en effektiv kur som kommer att göra henne trygg när hon somnar och trygg när hon vaknar på natten, och lära sig somna om själv. Det ska tydligen funka på alla barn och man slipper den hemska 5-minuters metoden. Det enda jag är skeptisk till är att man ska ta bort nappen helt. Den som jag tycker är så bra om hon är ledsen, speciellt på dagis. Men den är bara en last på natten eftersom dom vaknar av att dom tappar nappen.
Vi får se.

Nu ska jag sova!! Är astrött. Har inte fått schema än för veckan. Kanske blir ledig imorrn.


Barnvakt...

Klockan är 01:15 och jag kom precis hem från jobbet... Madde har suttit barnvakt, och det hade gått bra. Yasmine hade vaknat tre ggr men somnade om igen när Madde gick in och gav henne nappen.
Usch, jag var sååååå himla orolig att Yasmine skulle märka att det var någon annan och få panik. Varje gång telefonen ringde på jobbet så sprang jag och svarade och trodde att det var Madde som ringde och sa att det inte gick bra. Men hon ringde aldrig och allt gick bra. Skönt.

Guuud vad trött jag är... Vi hade trubadur "The Revivals" och det var hur mycket folk som helst.
Jag måste sova om jag ska orka upp tidigt med Yasmine imorrn. Fast jag är trött, så är man ändå så upp i varv när man kommer hem. Får sitta vid datorn lite och varva ner.

JC kommer tydligen inte hem förrän nästa lördag eller söndag, fick jag reda på alldeles nyss. Då har han varit borta i tre veckor. Vad trevligt. Säger inget mer.

Med min diet går det bra. Fast det känns inte som att det tar något liksom. Men ska väga mig snart. Då kanske man ser skillnad.

Nu blir det natten.

Yasmine sjuk...

Igår fick jag besök av Sandra och Jullan... Det var verkligen inte igår! Julia har blivit så stor och man kunde tro att hon var i tonåren redan. Sandra var sig lik förutom att det syntes så väl på henne att hon inte mår bra... Men det förstår jag efter allt som hänt... Men det ska vi inte prata om här.

Jag och Yasmine tog en sväng ner till stan på eftermiddagen. Det blåste som bara den men var varmt i solen. Jag tog inte på henne så mycket kläder. Inget smart val.
I natt vaknade hon hela tiden och mådde dåligt, så inte mycket sömn i natt. Dessutom hade hon kissat igenom blöjan och i hela sängen...

I morse hade hon feber, hosta och näsan rann... Jag kände mig rejält hängig också i morse. Frossa, ont i kroppen och matt. Men det gick över sen under dagen. Yasmine blev inte bättre, bara sämre... Feber, snuva och hosta. Stackars lillan.
Sabina kom hit en sväng och hjälpte till lite. Jag var så trött efter i natt att jag inte orkade nånting.

Nu ska jag lägga mig och sova. Yasmine har redan vaknat flera ggr i hostattacker. Får köpa mer hostmedicin imorrn.

Körkort och Atkins...

Idag har man jobbat som vanligt, hämtat Yasmine på dagis, lekt och stojat med henne i lekparken, och sen hem och laga mat och nattat henne.
Same every day. Känner att jag måste hitta på nåt kul snart. Känner mig så himla handikappad när inte JC är hemma. Så svårt att hitta på nåt när jag inte har körkort. Jag måste ta körkort och det NU. Jag ska verkligen försöka satsa på det nu. Synd bara att jag inte har nån att övningsköra med... Det blir ju så himla dyrt med bara lektioner. Men då får det bli det. Jag jobbar ju nu, och får mer pengar än förut iaf.

Jag har gett mig fan på att gå ner i vikt nu igen. Kör Atkins diet igen och ska försöka skaffa mig gymkort. Men det funkar ju bara när JC är hemma. Annars kan jag ju inte gå på gym när jag har Yasmine. Aja, får fokusera på maten till att börja med.
Första dagarna var hemska. Jag hade migrän varje dag och var helt sjukt trött och matt. Hade världens sötsug i början också.
Men nu har man kommit över den där tröskeln och det börjar faktiskt kännas bra. Det här ska jag nog klara. Bara man har rimliga mål. Jag tänker ofta på innan jag fick barn och jobbade på Hörnan. Den sommaren gick jag ner 12 kg med Atkins. Och jag var faktiskt jättenöjd med min kropp då. Så kommer jag ju aldrig att se ut igen. Det förstår jag. Men jag sörjer verkligen det.
Att gå gravid i 9 månader och föda barn förändrade mitt utseende enormt. Lite får jag väl skylla mig själv. Jag åt som en gris och trodde att allt skulle försvinna när jag ammade. Men icke sa nicke. Jag gick ju upp över 30 kg och det tog ett tag att gå ner i vikt.
Härom dagen såg jag kort på facebook på en tjej som nyss fått barn. Hon såg precis ut som hon gjorde innan. Lyckost henne!! Men sånt där har väl med gener att göra också.

Nu ska jag snart lägga mig. Vill få lite sömn för en gångs skull. 

God natt!

vår bröllopsdag...




I söndags var det vår bröllopsdag...
Vi har varit gifta i ett år den 16 augusti. Jag måste säga att det känns som att det gått så fort. Det känns som att vi har varit gifta mycket mycket längre. Det har varit ett underbart år med både medgångar och motgångar. Men det var ju det vi lovade varandra vid altaret, att vi skulle älska varandra i nöd och lust, tills döden skiljer oss åt.

JC är så fin både på utsidan och insidan. Han finns där vid min sida när jag behöver honom.
Han är en tröstande axel när jag behöver gråta ut.
Han är jätteduktig på att laga mat, och lagar alltid god mat till oss.
Han älskar mig precis som jag är. Dagar när jag känner mig som mest sliten kan han titta mig djupt in i ögonen och säga "vad fin du är".
Han är så omtänksam och generös. Nästan varje morgon när han är hemma låter han mig få sovmorgon, går upp och tar hand om Yasmine, och gör sedan frukost åt mig.
Han kan åka runt till alla affärer i hela stan bara för att köpa köpa just den snus som jag vill ha.
Han är en underbar pappa.
Han är den finaste mannen som finns.
Jag älskar honom nu och för alltid.




Jag minns en gång när vi precis blvit tillsammans och jag låg i hans säng och sov...
Då gick han upp och satte på en jättefin sång för mig som jag vaknade till...



Återigen gryr dagen vid din bleka skuldra
genom frostigt glas syns solen som en huldra
ditt hår det flyter över hela kudden
om du var vaken skulle jag ge dig
allt der där jag aldrig ger dig
men du jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

vår gardin den böljar svagt där solen strömmar
långt bakom ditt öra svinner nattens drömmar
du drömmer om nåt fint, jag ser du småler
om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig
men du jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

utanför vårt fönster hör vi markens sånger
som ett rastlös barn om våren dagen kommer
lyssna till den sång som jorden sjunger
om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig
men du jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

likt en sländas spröda vinge ögat skälver
solens smälta i ditt hår kring pannan välver
du jag tror vi flyr rakt in i solen
om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig
men du jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag

Fred Åkerström


Så himla fin sång, lyssna gärna på youtube











trött...


Jag vet inte vad det är med mig den senaste tiden... Jag är bara trött trött heeeela tiden och vill bara sova...  Så fort jag får chans att lägga mig ner och ta en tupplur så gör jag det. Idag har jag varit riktigt hängig, och haft ont i magen. Jag var t.o.m. hemma från jobbet. Vad är det med mig liksom??

Yasmine har varit helt underbar den här veckan!! Hon är helt annorlunda när hon har sin pappa hemma. Mycket gladare och tryggare. När JC är borta så är hon ofta ledsen, arg och får utbrott varje dag för minsta lilla. Tänk om han kunde ha ett jobb som han kom hem varje dag?? Önsketänkande...

Ikväll är JC på födelsedagsfest. Jag är ensam hemma.

härmas...

Jag har faktiskt aldrig fyllt i nån sån här förut, så nu ska jag härmas lite. Jag snodde den från Lollos blogg.




Brukar du komma i tid: oftast inte ha ha
Vad hade du i din mun senast: snus
När mår du bra: när jag är med min familj
När blev du fotad senast: i lördags på jobbet
Hur känner du dig nu: trött och lite orolig
Kan du laga mat: ja, fast det är inte ofta jag lagar mat

Vad pluggar du: lite körkortsteori
Vad tycker du om fötter: jag har lite fotfobi
Är du smart: kan inte jag svara på
Vad har du på dig: JCs t-shirt och boxershorts (tvättar nämligen ha ha)
Är du aktiv i skolan: jag går inte i skolan
Vad saknar du: min mamma och att vara rik
När och varför grät du senast: kanske en vecka sen... det var nog nåt med Yasmine tror jag. Ibland känner man sig som en dålig mamma...
Var det pinsamt att svara på det: näe
Hade du en bra kväll igår: njae... var trött och somnade precis när vi hade satt på filmen vi hyrt... ha ha
Din favoritdryck på morgonen: juice och coffee
Vad ska du göra i sommar: jobba och jobba... och försöka klämma in nån resa
Är du nöjd med ditt liv: ja
Vad vill du jobba som: just nu trivs jag med mitt jobb
Har du tråkigt just nu: ja, lite

Vad gör livet värt att leva: Yasmine, JC, min far och mina syskon
Vad i livet ångrar du: att jag inte vågat ta för mig mer
Är du musikalisk: lite tror jag
Vad lyssnar du på för musik: det som spelas på radion och tv.n
Kategoriserar du dig själv i någon stil: näe, har typ ingen stil tycker jag
Är du bortskämd: av min man på vissa sätt, och av kärlek från mina föräldrar
Är du trött: lite
Vad gör du imorgon: jobbar och kanske umgås med syrran

Din första
Operation: privat
Första piercingen: öronen när jag var 10 år
Första bästa vän: en tjej från Chile Daniela Allende
Första priset: badminton
Första sporten du började på: fotboll, badminton och bordspingis
Första husdjuret: Snuttan, ett marsvin
Första semestern: bussresa till Spanien
Första konserten: Britney Spears
Första kärleken: C.D

Favoriter:
Filmer: Romantiska
Tvprogram: Hells Kitchen, The hills (kollar för övrigt inte mycket på tv)
Musik: Allt möjligt
Drink: vet inte vad den heter men det är en mjölkdrink med banansmak
Kroppsdel (på kille): Axlar, händer, ögon
Sport: ingen
Plagg: linne och kjol
Skola: vet inte
Bok: Pojken som kallades Det


Just nu:
Äter du: ingenting
Dricker du: vatten
Ska du: strax mysa
Lyssnar du på: trafiken utanför
Väntar du på: att min kära man ska komma hem
Tittar du på: tvn



Vad du föredrar (motsatta könet):
Läppar eller ögon: Ögon.
Kramar eller kyssar: Kramar.
Kortare eller längre: Längre.
Snygg mage eller snygga armar: Snygga armar.
Busig eller lydig: både och

sån himla tur...


Vad har man gjort idag då? Jobbat... Kommit hem och umgåtts med mina älsklingar. Och vips så var det kvällen.
Dagarna går så fort och det känns som att man inte hinner med någonting.
JC åkte iväg en sväng till Arvika för att träffa en kompis vid 7-tiden. Sen hörde jag INGENTING från honom fram tills nyss. Jag var jätteorolig eftersom han varken svarade på sms eller när jag ringde... Det första han sa när han ringde var "Fy fan vad jag var rädd för en halvtimme sen!!" Och jag tänkte vad fan är det som har hänt nu?? Då hade han blivit förföljd av en bil jättelänge.
Till slut körde bilen om, och killen i bilen visar upp polisbrickan. JC hade kört i säkert 130/140 för att han ville hem fort. (Inte så smart!) Plus att han hade kört över lite på andra sidan vägen ibland när han skulle byta cd-skiva i bilen och sånt. Så den här civilpolisen trodde ju att han var full och körde fort. Polisen kallade in på radion en bil från Karlstad och sa "Ah vi har troligen en rattfyllerist här...)
JC var livrädd trots att han absolut inte hade druckit en droppe. Man blir ju rädd när man blir stoppad av polisen. Plus att han visste ju att han hade gjort fel och kört för fort. Han fick vänta i bilen i en och en halv timme innan polisen från Karlstad kom.
Då fick han göra massa tester och blåsa och sånt där. Dom förstod ju att han var nykter men hade kört för fort. Som tur var så fick han en sjysst polis som bara gav honom böter, dock 3000:- spänn. Polisen sa att egentligen skulle han fått 4000:- i böter och indraget körkort. Men att JC hade varit så tillmötesgående och ärlig att han inte gjorde det. Plus att han behöver körkortet i jobbet.

VILKEN JÄKLA TUR!!! Ah, det känns skönt att det bara var böter, och inte indraget körkort.



Igår var Mia här och vi lagade pannkakor med sylt och grädde. Mums!! Yasmine åt mest sylt och grädde... ha ha!! Hon är rolig hon. Det är samma sak när det gäller ketchup. Får hon ketchup på mat så äter hon nästan bara det. Hon är tokig i det.

Jag håller på att bli tokig när det gäller att borsta tänderna på den lilla tjejen... Det är HELT OMÖJLIGT... Hon får panik när jag ska stoppa in tandborsten i hennes mun, och det går verkligen inte. Vissa gånger har jag provat att helt enkelt hålla fast henne och tvångsborsta. Men då har hon skrikit så att hon knappt fått luft, och blivit skitledsen och panikslagen.
Vad fasen ska man göra?? Någon som vet något tips hur jag ska kunna borsta på henne?? För nu vet jag verkligen inte hur jag ska göra. Jag har försökt med ALLT!!
Nu har jag börjat med att berömma henne om jag får stoppa in tandborsten i munnen bara. Så får jag väl försöka att gradvis få henne att låta mig borsta lite och ge massvis med beröm.

Sen har vi det här med att hon fortfarande sover i vår dubbelsäng. Vi har liksom blivit för bekväma av oss... Men nu har vi köpt en säng till henne, en vanlig 90x200 cm säng och vi ska försöka att få henne att sova själv i eget rum snart. Det kommer att bli jobbigt, för hon sover ju inte direkt en hel natt utan att vakna. Då får vi liksom gå upp flera ggr varje natt och springa in till hennes rum, försöka få henne att somna om, och sen springa tillbaka in till vårt rum. Suck.
Det blir hackig sömn det. Nu är det ju liksom bara att ge henne nappen bredvid oss så somnar hon.
Men jag är helt säker på att vi inte är dom enda föräldrarna med detta problemet.

Vad mycket det blev nu.

Imorrn börjar jag tidigt att jobba. Chefen ska till Karlstad för att handla varor så jag får öppna själv.

Väntar på att JC ska komma hem. Vi ska mysa.



härlig dag!!


Nu har jag inte skrivit på ett tag. Dels pga att jag inte har hunnit, och dels för att vi precis har flyttat och inte haft internet förrän igår.
Vi bor ju i en 5:a nu som är rätt så stor om man säger så :) Skönt med mer utrymme. Man vet aldrig om Yasmine skulle få syskon. Inte som det känns just nu. Men i framtiden...

På jobbet går det bra :)  Så skönt att ha ett jobb och veta att man kan stå på egna ben. Inte för att det skulle behövas, men det känns skönt att kunna bidra till den gemensamma ekonomin. Sen är det så otroligt skönt att få komma ifrån allt lite. Komma till jobbet, träffa folk... Just nu har det mest varit jobb på veckosluten, men det kommer att bli mycket mer framöver har jag blivit lovad.

Jag värderar tiden mer med Yasmine nu när man är ifrån varandra mer. Försöker verkligen att ägna all min uppmärksamhet till henne när jag hämtar henne efter jobbet. Det blir långa dagar för henne lilla gumman.
Hon är allt en liten pajas ha ha. Humor har hon verkligen. Det är så kul nu när man kan skämta med varandra på ett annat sätt. Hon förstår så mycket, och nu börjar det komma allt fler ord. Hon härmar mycket när man pratar.

Idag har vi handlat åt pappa, jag har köpt lite kuddar till sofforna och lite växter (vi har ju en del fönster att fylla upp, 10 st).

Nu ska jag och Sabina se på film, käka popcorn och chilla...



RSS 2.0