akuten i Säffle...

Yasmine är förkyld och inatt hostade hon hela natten och hade hög feber. Jag fick ingen sömn alls. Fick åka in med henne till Säffle idag. Hon har förkylningsastma och fick brikanyl i flytande form. JC var bakis men han fick köra ändå.. Idag har det varit kvavt varmt och jobbigt för mig. JC har bara sovit och Yasmine har skrikit och varit sjuk.. Stackars liten. Men fram mot eftremiddagen så blev både JC och Yasmine piggare så han lagade mat och så. Yasmine hon lekte som vanligt å va busig.. Lekte kurragöma de gillar hon.. Får hoppas att de blir bättre sömn inatt. JC får sova med henne i sängen inatt eftersom jag knappt fick någon sömn igår natt. Han liksom har en kraft el nått för hon somnar som en stock när han håller om henne och så är det en trygghet oxå.. Han är ju grov och varm den lille latinon hahah.. Nä nu ska jag mysa med min LatinoHulk och kolla på film. Ha en bra kväll..

Dagis bättre...



Idag gick det mycket mycket bättre på dagis!! :) Idag var det en som verkligen la ner tid på att umgås med Yasmine och försöka locka henne in bland barnen. Jag blev tillsagd att bara vara passiv och sitta på soffan hela tiden så att dom kunde ta kontakt. Hon var lite blyg idag men väldigt väldigt nyfiken. Jag blev tillsagd att smyga iväg idag och vara borta drygt en timme. Först tänkte jag att det inte var en bra idé... Men sen förstod jag att det kanske är bättre att göra så i början trots allt. Att jag gör så några ggr tills hon känner sig mer hemmastadd och trygg där. Nu var jag borta en timme och när jag kom tillbaka berättade dom att hon inte hade skrikit något alls och hon hade det jättekul! Hon var jättesprallig när jag kom och glad och se mig också. Ååh, det var en sån lättnad för mig!! Jag är så glad att det gick bra och att hon trivdes trots att jag var borta. Seb blir det väl längre stunder som jag är borta och till slut kanske jag kan säga hejdå på ett ordentligt sätt utan att hon blir ledsen när jag går.
Jag förstår nu att dom kanske hade en plan trots allt. Det är väl jag som har varit för nojig och orolig. Det kommer nog att gå jättebra tror jag.



Nyss ringde pappa och berättade att han inte mår så bra... Han slöddrade när han pratade och sa att allting hade snurrat i rummet och han mådde illa. Det första jag tänkte på var hjärnblödning... Jag sa att han var tvungen att ringa sjukvården och fråga. Det kom hem en ambulans till honom och kollade alla värden och hjärtat, och det var inget fel. Men vaddå?? Man mår väl inte så om det inte är något liksom. Om det var en hjärnblödning så märker dom ju inte det av dom testerna som dom gjorde! "Ring direkt om det blir så igen" sa dom. Men då kanske det är för sent. Tänk om det är något allvarligt?
Ah, jag har inget till övers för sjukvården faktiskt. Så många ggr som man har blivit hemskickad med fel medicin eller "gå hem och ta en värktablett du" när det har varit något jätteallvarligt... Hoppas det inte var det nu.

Nu sover Yasmine och jag och JC ska äta kyckling med ris och currysås. Mums! Hon vaknar nog snart så vi ska skynda oss.

regnskurar...


"Dripp dropp dripp dropp dripp dropp dripp dropp... va e det som regnar på vårat paraply? Va e de som båtar åker i? Jo, vatten vatten bara vanligt vatten..."


Usch och fy för regnväder! Man kan inte vara ute, eller kan kan man väl, men inget roligt... Så idag har vi myst inomhus.
Dagen började med dagis för Yasmine. Jag var med hela tiden och hon verkade trivas. Lunkade omkring och var så nyfiken så... Men det känns som att ingen har ansvaret för hennes inskolning. Vi bara är där liksom. Vad händer? Jag fattar ingenting... Hur ska jag bete mig? Varför är det ingen som tar tag i det? Jag får hela tiden fråga allting... Så jag frågade idag: "när är det som jag ska lämna henne ensam och gå iväg?" Då svarade hon som jag frågade:"ah, vi får se... du jobbar väl inte ändå? Imorgon kanske du kan gå iväg. Men då får du nog smyga iväg... " Jag bara va?? Vaddå smyga iväg? Jag har läst överallt att det är jätteviktigt vid inskolningen att man visar för barnet att man går och att det inte är farligt, och att man säger hejdå ordentligt, även om barnet blir ledset. Asså, nu börjar jag bli lite skeptisk till detta... Är dom rädda att hon ska bli ledsen eller vaddå? Oj, vad jobbigt för dom...

Kan någon tala om för mig vad det är som händer, för jag fattar ingenting... Kan inte någon berätta om sina inskolningar och hur det gick till? Ska det gå till såhär? Eller är det jag som överreagerar? Jag vill ju bara att det ska bli så bra som möjligt för min dotter.



Idag har pappa och Sabina varit här på kaffe och fika. Sen åkte jag, JC och Yasmine med pappa hem där vi åt  glass och busade.

Yasmine får tänder igen. Flera stycken samtidigt och hon har verkligen skitont! Jag upptäckte det idag när jag kikade in i hennes mun. Två till där uppe och två där nere. Sen är det nog några kindtänder också, men där får jag inte titta. Hon har vrålat hela dagen och fått arga ilskeutbrott för ingenting. Det går inte ens att trösta henne, så ont har hon. Jag har gett henne Ipren flytande, men det verkar liksom inte hjälpa... Vad ska man göra då?
Nu sover hon gott iaf. Hoppas hon inte vaknar och har ont i natt.





Jag och JC var ju i Karlstad i fredags och firade min födelsedag. Det var jättetrevligt! :) Vi var först på hotellet där vi gjorde iordning oss och under tiden såg vi på "så ska det låta". Sen åkte vi hem till en kompis till JC där vi satt och pratade och skrattade. Jag drack Bayleys med is mums. Sen åkte vi till Score där vi spelade biljard och drack drinkar och det var skitkul. Jag är urusel på biljard, men jag fick ju låtsas att jag kunde när det var så mycket folk omkring... ha ha... Herre Gud! Men det var kul! Sen var det inte så mycket mer. Vi åkte taxi tillbaka till hotellet vid ett-tiden och slocknade nästan direkt.
Ja just ja... Vi hade skitkul åt en taxichaufför som körde oss. JC lurade honom att han var från Spanien, så han pratade engelska med honom hela tiden. Han sa att han var rik och hade hus i Spanien bla bla bla.... Taxichauffören var utländsk och kunde inte så bra engelska så det var skitkul.
Det var skönt att ha en utekväll med hotell tillsammans. Det är ju inte ofta. Trots att jag tog det väldigt lugnt, så satt migränen i skallen när jag vaknade på morgonen och hängde med jättelänge. Vi köpte Eeze på apoteket och då släppte det. Skönt. Men bakfull var jag. Så är det när man inte dricker så ofta. Kroppen tål verkligen ingenting. UUUU.... vad jag mådde dåligt sen på eftermiddagen. Magkatarren satte igång också. Ni som har det vet hur ont det gör och vad jobbigt det är.

Gud vad jag hade saknat Yasmine!! Min goaste lilla tjej! Det var så skönt att få krama och pussa henne igen! JCs mamma sa att det hade gått jättebra, och det tror jag, för hon trivs där. Men en dag till hade jag nog inte klarat att lämna bort henne... Då skulle det bli så tomt utan henne hihi...
 

Kunde inte lägga in några bilder idag, för JCs mobil krånglar. Kanske imorrn.

Någon som vill ha en kattunge??


25 år...


Just nu sitter vi på Scandic hotell i Karlstad och ska fira min 25-årsdag. Yasmine är hos sin farmor och farfar, och det hade gått superbra! Hon hade jättekul och stortrivdes!
Vi har tagit en öl och ska nu hoppa in i duschen. Sen blir det Score och lite andra ställen.

Klart slut så länge...


mycket tråkiga dagar...


I måndags åkte vi till Gbg jag, JC, Yasmine, pappa och Sabina för att hälsa på farmor som låg på sjukhus... döende.
Det kändes så konstigt att se henne sån, när man hade en helt annan bild av henne från när man träffade henne sist. Pigg, glad, klar i huvudet... Och så helt plötsligt ligger hon döende. Så overkligt.
Jag satt bredvid pappa och höll henne i handen och smekte henne på kinden och strök henne över huvudet. Lyssnade på hennes kämpande andetag. Hon var inte vid medvetande, men läkarna sa att hon förmodligen kunde höra vad vi sa ändå. Så vi pratade med henne och berättade vilka som var där. Att min dotter Yasmine var där. Hon har ju aldrig träffat henne, bara sett på kort. Det var hemskt att se henne sån. Sabina tog med mig ut och sa: "Dinah, jag har ju jobbat mycket med gamla, och jag har sett mycket. När dom andas så där så är det inte långt kvar..." Det trodde jag inte heller.
Pappa var ledsen, det märktes, även om han inte ville visa det.
Så ironiskt egentligen. Där sprang Yasmine omkring full av liv, och så låg farmor där döende. Ett liv startas och ett liv avslutas. Vi åkte hem igen. Pappa och resten av släkten stannade kvar och vakade. Nu var det bara att vänta.

Igår ringde pappa och berättade att hon nu har somnat in.

Farmor
Du var älskad av många
Och du är saknad
Vi ses någon gång





MAGSJUK IGEN...


Japp då var man sjuk igen. Först hade Yasmine diarré och spydde. Sen fick jag samma sak. Och värk i hela kroppen. Liksom... ÅÅÅÅÅÅhhhhhh.... Vi är sjuka jämt tycker jag. Och nu när hon har börjat dagis så blir det väl ännu mer. Inskolningen blir ju helt knäpp nu. Hon ska inte dit förrän på måndag nu. Då frågade jag om vi skulle börja om, eftersom det har blivit så hackigt. Men dom svarade bara att det behövs inte när det bara är 15-timmars. Vaddå?? Yasmine är ju inte på långa vägar redo att bli lämnad ensam i tre timmar än. Jag var ju bara borta en halvtimme förrra gången. Då skrek hon ju konstant. Näe, jag vill nog att vi satsar den här veckan också.

På fredag fyller jag år. Då är det meningen att vi ska till Karlstad och bo på hotell. Men nu vet jag ju inte hur det blir. Hoppas jag är bra då. Yasmine ska vara hos sin farmor och farfar. Det kommer nog att gå jättebra, för hon älskar verkligen dom. Idag var dom på jysk och köpte en resesäng som hon ska ha.
Om jag är frisk så ska det bli så himla kul att få umgås med min älskling. Det blir som vår första dejt. Då var vi också i Karlstad och bodde på hotell. Längtar!

På lördag blir det nog firande med Lollo och kanske Sabina. Förhoppningsvis iaf :)

Nu är klockan 00:45 och jag är pigg som en mört. Jag har ju sovit hela dagen. Vad ska man göra? Yasmine och JC sover gott. Hans snarkningar hörs ända ut hit ha ha....
Får väl glo på tv lite tills man slocknar. Bäst att sova i soffan om man måste springa upp och spy.


migrän...



Usch, fy fan alltså... Jag somnade med ont i huvudet och vaknade med en riktig jävla migrän. Ni som har haft det vet hur ont det gör! Jag spydde som en gris två ggr. En gång när vi skulle åka från Lollo och Markus imorse. JC fick tvärstanna bilen och jag sprang ut och spydde i vägkanten. Sen en gång till när vi stod på parkeringen vid Konsum. Jag blev tvungen att spy i en påse (fräscht). Men vad skulle jag göra liksom? Det var folk omkring mig och jag kunde ju inte direkt öppna bildörren och spy på asfalten... Det hade varit lite pinsamt.
Det måste ha varit ett migränanfall. Vad annars? Jag har aldrig haft det förut, så jag vet ju inte. Men eftersom jag hade världens huvudvärk och mådde illa så... Sen var jag ljud och ljuskänslig också. Jag fick helt enkelt ligga i soffan hela dagen och ta det lugnt. Det är först nu på kvällen som det känns bättre och jag kunde gå upp och greja lite.
Yasmine tyckte att det var skittråkigt när jag låg där. Hon kunde inte fatta varför jag inte ville gå med henne och leka. Men till slut verkade hon ge upp, och lekte med JC i stället.

Igår grillade vi med Lollo och Markus. Tyvärr var det en viss trapp-snubbe som "råkade" bränna köttet lite... ha ha!! Men det var gott ändå! Yasmine somnade på vägen dit i bilen så vi bar in henne och la henne direkt. Det var väldigt ovanligt... Hon somnade liksom halv 7. Hon vaknade bara en gång på natten vid 01.00 och sen sov hon hela natten till 08.00 på morgonen. Wow!
Deras bebisar var pigga som mörtar ha ha!! Så söta var dom i sina pyjamasar. Äter som hästar gör dom. Men jag kommer ihåg hur det var med Yasmine när hon var lika liten. Det var ungefär samma sak med henne. Hon somnade sent och åt som en gris.

Näe, nu ska vi mysa framför tv:n och käka lite godis. Imorrn blir det upp till dagis igen. Hoppas det blir bra. Är lite nervös faktiskt.

Här kommer lite bilder från igår. Jag tog inte så många.




JC håller Eddy peddy :)






Markus tar en bira






Amy ligger och göttar sig i babygymet

Grillning och sleep-over...

l

så liten så söt






det syns inte så bra, men dom är så små...



Jag har ju glömt att skriva att vår katt Anne-Lise har fått kattungar, två stycken jättesöta. Det var i söndags, så dom är ju bara en vecka gamla nu ungefär. Jag vet inte om vi ska behålla båda, kanske en, vi får se. Men om någon är iintresserad?? Gosar hela tiden med dom... snuttisar.


Idag har vi varit och hälsat på hos Yasmines morfar. Hon busade runt och tyckte att det var väldigt kul att slänga grytlock på golvet och lyssna på det skramlande ljudet... mindre roligt för oss. Jag tror att jag har fått nedsatt hörsel... ha ha!!

Jädrar vad det blåser idag!! Men ändå soligt och fint.

Ikväll blir det grillning och sleep-over hos Lollo och Markus. Ska bli kul. Vi ska väl ta några öl allihopa också, när våra små sover. Det får bli övernattning eftersom vi annars måste hem när Yasmine ska sova. Men nu kan vi ju stanna kvar och umgås och spela lite spel och tjöta.
Nu ska vi packa ihop lite saker. Lägger väl ut lite bilder imorrn tror jag.



regnväder och inomhus...



4:e dagen av inskolningen på dagis för Yasmine. Vi försov oss imorse och kom lite senare. Men det är ovant att behöva passa en tid på morgonen... JC jobbade idag, så jag gick dit ensam.
Idag var inte hon där som hade "hand" om Yasmine, så då tyckte inte dom andra att jag skulle gå ifrån något utan vara med hela tiden. Så att hon känner sig trygg. Jag tyckte att det var väldigt rörigt där idag. Det verkade inte som att dom hade koll på någonting kändes det som. Och när ett barn inskolas så ska ju fokas ligga på det barnet, dom ska ju ta kontakt och engagera sig. Men idag fick JAG agera dagisfröken typ. Jag tyckte inte att någon egentligen tog sig tid för Yasmine. Dåligt. Jag visste inte ens hur jag skulle bete mig, om jag skulle vara lite i bakgrunden eller om jag skulle delta mer. Det var liksom ingen som sa något till mig. Ah, det var riktigt dåligt faktiskt. Jag har haft praktik på dagis, och jag vet hur en inskolning går till från fröknarnas sida, och så här ska det inte gå till. Nu vill jag inte ha några dumma kommentarer från någon om detta, för så här tycker jag. Punkt slut. Hoppas det blir bättre nästa vecka.



Yasmine 2:a dagen på dagis... det var regnigt, så regkläder på







lite blyg idag






hon ser lite fundersam ut... lite pömsig tror jag...






kika lite under flikarna säger fröken



Efter dagis kom Lollo och bejbisarna och hälsade på :) Vi åt bullar och drack kaffe och tjötade. Yasmine sov när dom kom, men vaknade sen och hon var jätteglad att se att det var folk hemma när hon kom in i vardagsrummet. Hon älskar verkligen när det är folk här, då blir det mer ljud och inte så tyst. Sen är hon ju väldigt sugen på uppmärksamhet hela tiden och hon älskar när någon säger att hon är söt eller pratar mycket med henne... Hon tultade omkring och ville pussa och krama Amy och Eddy...
Markus kom sen också, och sen JC.



Markus med Eddy som somnade gott och Lollo med Amy som var lite pömsig






Lollo och söta Amy






Amy flörtar :)






Yasmine lekte med tv-dosorna och kände att det var nog dags att bajsa lite... hihi






JC nyss hemkommen från jobbet






hemma hos Lollo igår






Amy och Eddy i sitt babygym igår






Eddy var ledsen :(






Amy glodde på tv






Lollo och söta Amy



Oj det blev mycket bilder idag... :) Men antar att det är roligare med bilder än att läsa mina ointressanta inlägg ha ha...

Nu ska vi se på film... Imorrn blir det grillning med Lollo och Markus+twins (om det blir fint väder dvs)

Hej svejs uti lingonskogen!

dagis och tvillingmys...



Idag var det tredje dagen på inskolningen för Yasmine, och första gången som jag skulle gå ifrån en stund. Det har gått så bra hittills så jag trodde att det skulle gå jättebra. Egentligen skulle jag gå iväg till personalrummet och sätta mig så att jag skulle slippa höra henne om hon blev ledsen, men det var möte där, så jag fick sitta i ett rum bredvid... Det var hemskt. Direkt när jag sa hejdå till Yasmine så började hon gråta, och det fortsatte konstant i typ en halvtimme... ah ända tills dom sa att jag fick komma tillbaka. Usch, det var hemskt att höra henne gråta så... Det gjorde ont i hjärtat.  Jag fick kämpa för att inte börja gråta själv. Jag kanske är blödig, men det är min dotter, och när hon gråter som om hon trodde att jag hade övergivit henne så är det klart att jag blir ledsen. Men jag härdade ut.... ÅÅÅÅhhh, det var så skönt när jag fick trösta henne, krama och pussa henne och säga att hon varit jätteduktig... Min lilla tjej. Det blir bättre, det vet jag. Hoppas inte hon gråter lika mycket imorrn.
Hon var iaf helt slut när vi kom hem.

Vid halv 5-tiden så tog vi en sväng ut till Lollo och hennes bebbar. Vi drack kaffe och tjötade medan Amy och Eddy låg i babygymet och Yasmine härjade runt. Det märktes verkligen stor skillnad på Amy och Eddy sedan jag var där sist. Tänk vad fort det går. Två små charmtroll är det i alla fall :) Så söta så. Och vilken stor skillnad det är på personligheter...
Imorrn kommer dom hit och hälsar på. Ska bli trevligt!

Nu är jag proppmätt och ska sova. Orkar inte lägga ut några bilder ikväll. Gör det imorrn. God natt!

Inskolning och Karlstad...



Idag började Yasmine på Örnäs dagis. Vi var där en timme och hon som hade hand om oss var hur gullig som helst!! Yasmine verkade gilla henne också. Det gick bra. Jag tror att hon kommer att stortrivas!!

Efter det så drog vi iväg till Karlstad och köpte stövlar, sommarskor, regnställ, sommarjacka och lite kläder till Yasmine.

Orkar inte skriva mer nu. Ska glo på film...

Vikenborg och Black Jack...



Igår var jag och JC ute tillsammans för första gången på jättelänge. Vi var på Vikenborg på Black Jack. Det var nog första riktiga gången sen lillan kom faktiskt. Det var skittrevligt!! Jag hade jättekul och dansade bugg med JC en del, även om det inte gick så bra då... ha ha. Han sa att jag inte hade nån taktkänsla... Men sen dansade jag med min hyresvärd (en tjej alltså) som har dansat bugg sen hon var 7 år, och hon sa att jag var riktigt duktig. Så vem ska man tro? Ha ha... spelar ingen roll. Det var hur som helst roligast att dansa med min man :) Första dansen var till den där "åååh, i natt i natt är det du är det jag... å vi dansar så lätt...." Bra låt!

Sabina var barnvakt, och det skötte hon riktigt bra. Vi kom hem vid 3 halv 4 och då väckte vi henne, för hon ville åka hem. Både jag och JC drack lugnt. Jag var inte full alls, inte JC heller.

Idag är det lite segt i huvudet och kroppen, men inte så farligt. Mest huvudet som dunkar. Men inte så illa pinkat ändå för att vara första gången jag dricker på länge. Trodde att jag skulle bli dåligare.

Det känns kul att vi äntligen har varit ute tillsammans.

På dagen igår så åkte vi till Karlstad och köpte lite kläder till mig och lite presenter till Yasmine. JC köpte inget.
Det var så himla fint väder. Varmt.



Yasmine tyckte att det var så varmt och skönt på väg in i Bergvik






så söt i sin nya solhatt :)




Idag har vi grillat med Madde och Robert och Therese, hemma hos Madde. Det var sååååå gott med grillat kött, pastasallad, vanlig sallad, potatissallad och tsatziki.... Mums! Jag blev verkligen proppmätt. Yasmine härjade runt på gräsmattan och hon slocknade vid halv 7 ikväll. Annars brukar hon liksom somna mellan 19.30-20.00. Men så är hon lite sjuk också.

Nu är klockan 19.30 och JC ligger på soffan bredvid helt utmattad. Vi tror att han har fått bihåleinflammation och feber.
Fan, det känns som att vi är konstant sjuka, Yasmine också. Vad gör vi för fel? Iofs så är jag ju ofta på öppna förskolan med Yasmine och där smittas  dom ju lätt. Förra gången vi var där så var det en mamma och en liten pojke, och pojkens näsa rann verkligen hela tiden och hon gjorde liksom ingenting åt det. Han snorade ner hela den mjuka lekhörnan... Verkligen äckligt! Jag skulle aldrig ta med Yasmine dit om hon är såpass förkyld, eftersom jag inte vill att hon ska smitta andra. Aja, alla är ju olika. Yasmine blev säkerligen smittad av honom iaf eftersom dom lekte på samma ställe.

Imorrn blir det fanemej städaredag!! Det ser ut som ett bombnedslag här hemma nu. Vi har liksom tyckt att det har varit roligare att vara ute i det fina vädret och skitit i att städa.


Nu blir det bara att ligga i soffan och ta igen sig. Känner fortfarande i kroppen att man drack igår.

RSS 2.0